Actueel

Januari 2016

Thema: intervisie in de gastouderopvang

In de gastouderopvang werk je toch vooral alleen: bij pedagogisch vragen, dreigende conflicten met ouders ben je niet snel geneigd om het gastouderbureau te hulp te roepen en wil je het liefst eens met een collega-praktijkmens overleggen.
In veel bijeenkomsten voor gastouders komt de vraag om intervisie naar voren.
Jisca biedt nu intervisie aan voor groepen gastouders die graag professioneel willen 'bijkletsen' en hun vaardigheden verder willen verdiepen.


November 2015

Thema: interactievaardigheden

De kinderopvangmonitor 2015 besteedt veel aandacht aan het belang van interactievaardigheden in de kinderopvang.
In dit thema frist de pedagogisch medewerker zijn/haar kennis over dit onderwerp op en worden de vaardigheden uitgebreid met oefeningen gericht op de eigen praktijk.

Mei 2014:

Je kunt JISCA Opvoedadvies nu ook volgen op Twitter!

April 2014: nieuwe thema's:  ontwikkelingsvoorsprong en klachten

Thema: ontwikkelingsvoorsprong bij jonge kinderen

Je kind (in de groep) lijkt zo wijs, zo snel met alles. Het speelt vaak alleen en verveelt zich vaak al gauw. Het bedenk steeds nieuwe uitdagingen, fantaseert er al vroeg op los en wil overal een antwoord op. Andere kinderen vinden het een beetje apart. Dit kind vindt het vaak moeilijk om met andere kinderen te spelen en lijkt wel in een eigen wereldje te leven. Het is erg gevoelig. Is het soms 'hoogbegaafd'? Hoe kom je daar achter en moet je daar dan iets mee?

Thema: klachten!

Ouders zijn niet tevreden: over hoe je met hen omgaat, over de verzorging van hun kind, over je klantvriendelijkheid. Ze laten dit duidelijk merken of je voelt gewoon aan dat de communicatie niet lekker verloopt. Natuurlijk wil je hen als tevreden klant en partner in de opvoeding behouden. Hoe herken je tijdig de signalen van ontevredenheid, hoe voorkom je ruzie en hoe los je spanningen met(vraag)ouders professioneel op?